Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Άσε μας κορίτσι μου!



  Είναι αρκετά τα άτομα που γράφουν βιβλία εξαιτίας προσωπικών βιωμάτων. Αλλά να καθίσεις και να γράψεις ολόκληρο βιβλίο για να αιτιολογήσεις το μίσος σου για μια χώρα, ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Μόνο ως παράλογη, αν όχι τρελή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Ελβετίδα συγγραφέας, που έγραψε βιβλίο για να περιγράψει το μίσος της για την Ελλάδα, αλλά και το που οφείλεται αυτό.
  Αυτή η γυναίκα παραδέχεται πως από τα παιδικά της χρόνια, μονίμως
έπεφτε» επάνω σε Ελληνικό τοίχος! Στο σχολείο, πανεπιστήμιο, σε κάθε επιστήμη υπήρχε και ένα Ελληνικό όνομα. Αυτό την εξόργιζε! Τι να κάνουμε ρε κορίτσι μου! Αφού ήμασταν πάντα πολύ μπροστά! Μας έκοβε περισσότερο, τι να κάνουμε τώρα!
  Το γεγονός ότι ως χώρα, το μόνο να έχετε να αναδείξετε είναι μια ελεύθερη οικονομία με παγκόσμια συσσώρευση κεφαλαίων και τίποτα άλλο, δεν σου δίνει δικαίωμα να αναφέρεσαι στην χώρα μου και στον πολιτισμό μου. Αν δεν σου αρέσουμε, μην ασχολείσαι μαζί μας, αλλά μην μας κρίνεις! Άσε μας … στην οικονομική μας φτώχεια, για να σε αφήσουμε και εμείς με την σειρά μας στην πολιτισμική σου φτώχεια!

  Το να παίρνει ο καθένας ένα μολύβι και μια κόλλα χαρτί και να γράφει τα απωθημένα του, είναι πολύ εύκολο πράγμα. Το να ασκείς κριτική για αυτά που δεν γουστάρεις, είναι επίσης πολύ εύκολο! Ως Έλληνες είμαστε πολύ υπερήφανοι και αρέσουμε σε αρκετούς. Αν δεν τους αρέσαμε, δεν θα είχαμε 20 εκατ. Τουρίστες το χρόνο! Φυσικά και δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους ….
  Επιμέλεια (ο πιπεράτος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: