Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έξυπνο μεν ... πρακτικό αδύνατο δε!

  Κάθε φορά που επιστρέφει ένας γνωστός μου από ταξίδι στο εξωτερικό περιμένω να ακούσω με αγωνία τις εντυπώσεις του. Άλλος εντυπωσιάζεται από αξιοθέατα, άλλος από μουσεία, ο καθένας όπως τι βρίσκει. Κάποτε λοιπόν, επέστρεψε ένας γνωστός μου από ταξίδι στην Ισπανία και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν οι ποδηλατόδρομοι που υπήρχαν, αλλά και τα πολλά σημεία απ’ όπου μπορούσες να δανειστείς ένα δημοτικό ποδήλατο. Με αυτό τρόπο είχες τη δυνατότητα να κάνεις τη βόλτα σου και στη συνέχεια να αφήσεις το ποδήλατο σε μια από τις θέσεις που είχαν προκαθοριστεί. Μπράβο, είπα από μέσα μου.
  Σαν ιδέα μου ακούστηκε πολύ ωραία. Αναρωτήθηκα αν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Έπειτα από μερικά χρόνια ακούστηκε πως θα εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη. Ως ιδέα ακούγεται καλή, δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί, διότι ως λαός είμαστε λίγο παρτάλια!
  Κατά αρχάς, αν ισχύει ότι θα τοποθετήσουν 450 ποδήλατα, την 2η εβδομάδα δεν θα υπάρχουν ούτε τα μισά. Μεταξύ μας τώρα στις μεγάλες πόλεις και συγκεκριμένα στα κέντρα τους, η κλεψιά πάει σύννεφο. Δεν αποκλείω να φορτωθούν και σε τίποτα ντάτσουν από τους περιβόητους ρομά, κατά κόσμο γύφτους! Στην απίθανη περίπτωση που δεν κλαπούν, σίγουρα θα υποστούν ζημιές. Ποιος λοιπόν θα είναι υπαίτιος για αυτές τις ζημιές; Ποιος θα τις επισκευάζει; Πόσα ποδήλατα θα παραμένουν λειτουργικά στο τέλος της ημέρας; Έχουμε ως λαός τη στοιχειώδη παιδεία να παραλάβουμε στα χέρια μας κάτι ξένο, να το κρατήσουμε έστω και για 5 λεπτά και να το επιστρέψουμε όπως ακριβώς το πήραμε;
  Αν τα παραπάνω ερωτήματα σας φαίνονται υπερβολικά δεν μένει παρά να κυκλοφορήσετε στην Θες/νίκη μόλις τοποθετηθούν τα ποδήλατα. Αν υπάρχει έστω και ένας που αμφιβάλλει, θα συνειδητοποιήσει ‘ιδίοις όμμασι’  τι ακριβώς θα συμβεί. Καλές οι Ευρωπαϊκές ιδέες, αλλά είναι για να εφαρμόζονται, πρέπει να απευθύνεσαι  σε άτομα με Ευρωπαϊκό DNA και Ευρωπαϊκή κουλτούρα.  Στην Ελλάδα των «παρτάκιδων» και του ωχαδερφισμού δεν μπορείς να εφαρμόσεις καινοτομίες. Ρε ας τους να πάνε με τα πόδια!


Επιμέλεια (ο πιπεράτος) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: