Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Άρχισαν τα όργανα!


  Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου! Χωρίς να κρίνω αρνητικά το έργο του διαδόχου του, το μόνο που θα πω είναι ότι από την 28-01-2008 οι Έλληνες είμαστε πνευματικά φτωχότεροι. Θα το σταματήσω εδώ και δεν θα επεκταθώ. Διάβασα ένα κείμενο σύμφωνα το οποίο Βουλευτής φέρεται να εισηγείται την επιβολή φόρου στους Χριστιανούς Ορθόδοξους για να πληρώνονται οι Ιερείς. Αλήθεια Βουλευτά μου, γνωρίζεται για ποιο λόγο και από πότε οι Ιερείς πληρώνονται από το κράτος;  Ίσως σε κάποιους να διαφεύγει γι’ αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.
  Μετά το περιβόητο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη το 1893 (το οποίο δεν έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής) η Ελλάδα (το σύγχρονο Ελληνικό κράτος) πτώχευσε για 3η φορά στην ιστορία του. Την λύση τότε κλήθηκε να δώσει και έδωσε η Εκκλησία, η οποία δαπάνησε ένα μεγάλο ποσό της κινητής και ακίνητης περιουσίας της για να ορθοποδήσει το κράτος! Εν ολίγοις τα λάθη των πολιτικών, γιατί μια χώρα μόνο με πολιτικά λάθη οδηγείται σε πτώχευση, τα πλήρωσε η Εκκλησία. Από τότε λοιπόν, τιμής ένεκεν οι Ιερείς πληρώνονται αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο! Πάμε παρακάτω…
  Ξεκίνησα αναφερόμενος στον Μακαριστό Χριστόδουλο με αφορμή και την πολιτική ορκωμοσία μελών της παρούσας Κυβέρνησης … και αναρωτιέμαι! Θα πήγαιναν όλοι αυτοί να ορκιστούν πολιτικά αν ήταν ακόμη Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος; Δεν νομίζω! Θα γινόταν ποτέ λόγος για τους μισθούς των Ιερέων επί ημερών Χριστόδουλου; Δεν νομίζω! Μάλλον βρίσκουν και κάνουν! Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Έστω ότι σταματάει το κράτος να πληρώνει τους Ιερείς, τι θα γίνει; Θα γίνει το αυτονόητο … θα πληρώνονται από τους πιστούς! Εγώ θα δώσω από το υστέρημα μου για να πληρωθεί ο «παππάς» της ενορίας μου. Αν όμως ο «παππάς» «στραβώσει» και κόψει τα «συσσίτια της ενορίας» τότε να δω που θα οδηγηθούν και πως θα σιτίζονται οι χιλιάδες άστεγοι πανελλαδικά που εξαρτώνται από αυτό το λειτούργημα! Να δω τότε τι θα πει και πως θα λειτουργήσει το κράτος πρόνοιας, όταν κληθεί να αντιμετωπίσει εκατοντάδες λιμοκτονίες καθημερινά!
  Ξέρουν όμως ότι οι Ιερείς δεν θα σταματήσουν το λειτούργημα τους! Ακόμη και δεν τους δίνουν ούτε ένα Ευρώ! Αυτό σημαίνει Ορθοδοξία, αυτό μας δίδαξε ο Χριστόδουλος, αυτό μας λείπει σήμερα! Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές .. θα σας θυμίσω τα λόγια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου «Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία». Δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς Χριστιανούς! Όποιος δεν θέλει να Κυβερνάει Ορθόδοξους Έλληνες να μην γίνει Βουλευτής!
  Αν το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας είναι οι αποδοχές των Ιερέων, να σας δώσω εγώ τη λύση! Να υπολογιστεί το συνολικό ποσό που δαπανάτε κάθε μήνα για αυτούς τους μισθούς, να το διαιρέσουμε με το 300 και να βρούμε το ποσό που πρέπει να αφαιρέσουμε από τις αποδοχές του κάθε Βουλευτή για να πληρώνονται οι Ιερείς! Καλό δεν ακούγεται; Αν δεν σας άρεσε έχω και ένα καλύτερο! Να μειώσουμε στο μισό των αριθμό των Βουλευτών για να πληρώνουμε τους Ιερείς και τα χρήματα που περισσεύουν να πηγαίνουν στα συσσίτια! Καλό και αυτό … μπορεί να μην ταιριάζει με τη μόδα των άθεων και  των αλλόθρησκων αλλά αυτές τις λύσεις έχουμε! Εδώ είναι Ελλάδα και οι Ανθέλληνες δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας! Η χώρα μας μπορεί να επιβιώσει και με λιγότερους Βουλευτές, δεν μπορεί όμως να επιβιώσει χωρίς πνευματικούς ηγέτες!
  Στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε οι πνευματικοί ηγέτες είναι απαραίτητοι. Η ιστορία μας έχει διδάξει πως στις δύσκολες στιγμές οι πολιτικοί ηγέτες κρίθηκαν κατώτεροι του αναμενομένου, ενώ  οι Θρησκευτικοί ηγέτες ύψωσαν το λάβαρο της επανάστασης. Μου αρκεί η δήλωση του ‘Κεμάλ Ατατούρκ’ στο Τουρκικό Κοινοβούλιο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή « Οι Έλληνες πληρώνουν τους άχρηστους πολιτικούς τους». Μας πήρανε χαμπάρι εδώ και έναν αιώνα ……… εμείς όμως ακόμη κοιμόμαστε!

  Ο πιπεράτος

ΧΧVIIΙ - I  - 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: